nieuws

Sterrenchefs halen Sail naar Giethoorn

Restaurant

Nautisch evenement Sail komt naar Giethoorn. De eerste editie staat gepland voor 12 juni 2014 en is een initiatief van tweesterrenchef Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof. Ook Jonnie Boer*** van De Librije in Zwolle en Jarno Eggen* van De Groene Lantaarn in Zuidwolde zijn bij de invulling betrokken.

Sterrenchefs halen Sail naar Giethoorn

Volgend jaar wordt Sail voor het eerst in Giethoorn georganiseerd, zo schrijft RTV Oost op de website. Organisator Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof laat in het artikel weten dat het de bedoeling is dat zo’n tweehonderd platbodems naar de Kop van Overijssel moeten komen.

Jonnie Boer en Jarno Eggen

Sail Giethoorn moet eens per vier jaar plaatsvinden en trapt af op 12 juni 2014. De organisatie is in handen van tweesterrenchef Kruithof, driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije in Zwolle (roots in Giethoorn) en sterchef Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuidwolde (oud-medewerker van Kruithof).

Kruithof vertelt tegen RTV Oost dat hij al langer rondliep met het idee, dat in Giethoorn een culinair randje gaat krijgen. De drie chefs denken er een uniek evenement van te maken door water en eten te combineren.

De eerste editie van Sail Giethoorn staat gepland voor 12 juni 2014 en gaat vier dagen duren. Daarna vindt het zogezegd een keer per vier jaar plaats.

Reageer op dit artikel