nieuws

Talenten van de Toekomst uit Amsterdam en Wageningen

Restaurant

De teams van de Sterklas van ROC Amsterdam en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen hebben de vakwedstrijd om de Talent van de Toekomst Bokaal gewonnen. De opleiding uit de hoofdstad leverde maandag 3 juni in het Miele Culinary Institute in Vianen de beste witte brigade, de Wageningse school had de beste zwarte brigade.

Talenten van de Toekomst uit Amsterdam en Wageningen

Zeventien witte brigades streden maandag 3 juni in het Miele Culinary Institute in Vianen om de Talent van de Toekomst Bokaal 2013. De Sterklas van ROC Amsterdam won en werd vertegenwoordigd door Edwin Sander, Rob Bongaerts en Thijs van Lierop.

Het drietal presenteerde vier gerechten, die werden beoordeeld door Julius Jaspers, Margo Reuten**, Erik van Loo**, Marcel de Leeuw en Gerrit Greveling. Zij beoordeelden de deelnemers op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaakt.

Zwarte brigade

De beste zwarte brigade kwam van de Rijn IJssel Vakschool Wageningen en bestond uit John Deibergen en Dominique Verhaaf.

De negen teams werden gejureerd op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie. Dat gebeurde door Petro Kools, Carsten Klint en Johan Kragtwijk.

Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration Talents. In Vianen gingen 69 mbo-studenten de strijd met elkaar aan.

Reageer op dit artikel