nieuws

Topkoks Middelweerd, Blaauw en Kokmeijer in actie voor Alpe d’HuZes

Restaurant

Drie tweesterrenkoks hebben de afgelopen dagen zichzelf in het zweet gefietst door deel te nemen aan Alpe d’HuZes, het wielrenspektakel in Frankrijk waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve reed maar liefst drie maal tegen de fameuze wielrenberg Alpe d’Huez op.

Topkoks Middelweerd, Blaauw en Kokmeijer in actie voor Alpe d’HuZes

Middelweerd startte donderdag 6 juni om kwart over tien in de ochtend voor zijn eerste beklimming. Hij was kwart voor twaalf boven. Om 12.12 uur begon hij aan de tweede klim en was om 13.57 uur boven. Om 14.50 uur ging hij voor de derde maal om vervolgens om 17.15 uur boven op de top van de berg te komen.

Onno Kokmeijer, chef-kok van Ciel Bleu in Hotel Okura in Amsterdam, reed twee maal omhoog. Hij startte zijn tocht om 10.19 uur en kwam om 15.31 uur moe maar voldaan boven. Ron Blaauw, die vorig jaar ook al deelnam aan Alpe d’Huez, begon donderdag al om iets over zeven aan zijn wedstrijd. Na twee beklimmingen eindigde hij om 13.10 uur op de top van de Franse Alp.

Naast de drie tweesterrenchefs namen nog meer horecaprofessionals deel aan Alpe d’Huez. Erik-Jan Ginjaar, general-manager van het Postiljon Hotel in Bunnik, ging na 3.300 trainingskilometers drie keer omhoog richting de top van de berg. Ook Marcel Glaser (De Heerlickheijd van Ermelo) en Benjamin Tam (NH Hotels) fietsen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Totaal namen er bijna achtduizend mensen deel aan Alpe d’HuZes door fietsend of wandelend de berg te beklimmen. Met de actie werd ruim 28 miljoen euro opgehaald. De definitieve opbrengst van Alpe d’HuZes 2013 wordt in oktober bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel