nieuws

Vertrek Sergio is klap voor Sluis

Restaurant

De sluiting van restaurant Oud Sluis in Sluis eind dit jaar is een klap voor de promotie van het Zeeuwse dorp. Dat zegt Adri van Ree, voorzitter van Sluis Promotie. ‘Sergio is een held, een icoon van het dorp’.

Vertrek Sergio is klap voor Sluis

Daags na de bekendmaking van Sergio Herman dat hij 22 december driesterrenrestaurant Oud Sluis gaat sluiten, stelt Van Ree dat het vertrek van Herman uit het dorp behoorlijk veel impact gaat hebben.

‘Het is een klap voor de promotie van Sluis. Sluis geniet dankzij restaurant Oud Sluis veel bekendheid. De free publicity is onbetaalbaar. Dat raken we straks kwijt’, aldus Van Ree.

De voorman van Sluis Promotie denkt overigens niet dat het direct veel invloed heeft op het aantal toeristen dat Sluis bezoekt. ‘Jaarlijks bezoekers 4,5 miljoen mensen Sluis. Die komen voor de winkels en andere bezienswaardigheden. We houden geen rekening met een terugval in het aantal bezoekers, maar Sergio zorgt altijd wel voor de nodige publiciteit. Hij is een icoon van het dorp.’

Sluis is met name in het toeristenseizoen een druk bezochte plaats. ‘In november is het hier heel stil. Dan is het altijd fijn wanneer er in deze stille periode door allerlei restaurantgidsen veel berichten in de kranten verschijnen over Sluis.’, aldus Van Ree.

Reageer op dit artikel