nieuws

Zoektocht naar variatiechef van het jaar 2013 van start

Restaurant

Chefs kunnen zich tot 27 juni inschrijven om deel te nemen aan de verkiezing ‘Variatiechef van het jaar.’ Een jury onder leiding van driesterrenkok Jonnie Boer kiest de winnaar van het beste vegetarische gerecht 2013.

Zoektocht naar variatiechef van het jaar 2013 van start

De zoektocht naar de variatiechef van het jaar 2013, bestaat uit vijf regionale voorrondes. De tien beste koks mogen naar de finale op 16 oktober in Librije’s Atelier in Zwolle. Naast Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) maken Felix Wilbrink (Telegraaf), Ico van Rheenen (Allerhande), Antoinette Hertsenberg (bekende vegetariër) deel uit van de vakjury.

Stage bij Joia

Opdracht voor de deelnemers is het bereiden van het beste vegetarische gerecht. De winnaar wint niet alleen de titel ‘Variatiechef van het Jaar’ maar ook een stage bij het vegetarische sterrenrestaurant Joia in Milaan.
De eerste voorronde is op 9 september bij het ROC Eindhoven. Juryvoorzitter is dan sterkok Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen.

Gekonfijte aardappel

Vorig jaar maakten de koks van Theater-Restaurant Bouwkunde uit Deventer het beste vegetarische gerecht. Hun gekonfijte aardappel kreeg de titel Variatiegerecht van het Jaar 2012 mee.
Naast de voorrondes zijn er eveneens workshops voor koks en consumenten over vegetarisch koken. De eerste voor professionals was op 27 mei in Zwolle. Op 8 juli is in Eindhoven de tweede workshop. Op de site van variatieindekeuken staan de data. Aanmelden voor de wedstrijd kan eveneens via de site.
Sinds 2011 organiseert de Stichting Variatie in de Keuken deze wedstrijd. De Stichting stimuleert consumenten, horeca en cateraars om gezond, duurzaam en creatief te koken zonder vlees of vis.

Reageer op dit artikel