nieuws

Huisgemaakt, lijngevangen: kwart kiest voor afschaffen

Restaurant

Termen als huisgemaakt, lijngevangen en naar grootmoeders recept moeten alleen op de menukaart worden vermeld als ze recht doen aan de waarheid. Ruim 65 procent koos afgelopen week voor het antwoord ‘alleen als het echt waar is’ in de poll op de homepage. Een kwart klikte op ‘afschaffen, loze kreten’.

Huisgemaakt, lijngevangen: kwart kiest voor afschaffen

Restaurants in Frankrijk zijn voortaan verplicht om aan te geven of hun producten huisgemaakt zijn. Dat wil zeggen dat het betreffende gerecht in de eigen keuken én met verse producten is bereid.

Het was voor ons de reden ondernemers te vragen naar hun mening over ‘huisgemaakt, lijngevangen en naar grootmoeders recept’.

Alleen als het echt waar is

Ruim 65 procent van het aantal uitgebrachte stemmen was voor het antwoord ‘Alleen als het echt waar is’ (65,73%). Daar tegenover stond dat 25,84 procent van de ondernemers die reageerden op de poll, kozen voor de optie ‘Afschaffen, loze kreten’.

Alles voor de omzet

De derde keuzemogelijk die ondernemers hadden, was ‘Alles voor de omzet’. Dit antwoord werd door 8,43 procent gekozen. In totaal werden 178 stemmen uitgebracht.

De nieuwe poll staat online en luidt: ‘Ik heb een prima relatie met mijn bierbrouwer’. Klik hier om uw stem uit te brengen.

In onze LinkedIn-groep loopt (ook) een discussie over dit onderwerp. Meedoen kan via deze link.

Reageer op dit artikel