nieuws

Inschrijving Prix Taittinger open

Restaurant

De inschrijving voor de Prix Taittinger Benelux is geopend. De Benelux-finale wordt gestreden op 23 september in Den Haag. In 2011 wist de Nederlander Lars van Galen, destijds chef de cuisine van De Bloemenbeek in De Lutte, de internationale titel te winnen. Jonathan Zandbergen werd vorig jaar derde namens Nederland.

Inschrijving Prix Taittinger open

Chefs die dit jaar gaan strijden om de Prix Taittinger hebben voor de Benelux-finale zalm op het menu staan. Het gaat om een verplichte opdracht. ‘De bereiding voor 8 personen van een zalm (3 tot 4 kg.) in bladerdeegkorst zonder kop, vrij te kiezen vulling plus twee vrij te kiezen garnituren, vergezeld van een verplichte saus: Choron (apart te serveren), opgemaakt op een rechthoekig blad (van circa) 40 x 60 cm. Sauskom meegeleverd.

Koks die mee willen doen aan de wedstrijd moeten tussen de 24 en 39 jaar zijn. Landen als Japan, Frankrijk, Zwitserland en ook de Benelux organiseren elk hun eigen voorronde, waarna de winnaars in Parijs strijden om de felbegeerde internationale titel.

Ter nagedachtenis aan Pierre Taittinger, grondlegger van het legendarische champagnehuis Taittinger, werd in 1967 voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. In november 2011 won Lars van Galen de internationale beker. Vorig jaar wist Jonathan Zandbergen – chef van Het Veerhuys in Almere –  namens Nederland een derde plek te behalen. Hij moest twee Franse chefs voor zich laten.

Reageer op dit artikel