nieuws

Jumbo Foodmarkt: ‘Lunch en diner maximaal bezet

Restaurant

Tijdens de lunch en het avondeten is het restaurant van de Jumbo Foodmarkt in Breda maximaal bezet.’ Zo’n drie maanden na de start kijkt formule innovatiemanager Ralph Bertrand tevreden terug. ‘De keukens en de keukenwerelden zijn vanaf de eerste dag door de klanten omarmt.

Jumbo Foodmarkt: ‘Lunch en diner maximaal bezet

‘De keukens en de keukenwerelden van de Jumbo Foodmarkt in Breda zijn vanaf dag één door de klanten omarmt’, zo blikt formule innovatiemanager Ralph Bertrand van Jumbo Supermarkten voor de camera van Misset Horeca terug op de start van het nieuwe concept van de retailer.

Volgens Bertrand, die eind juni een presentatie hield tijdens het jubileumcongres van het FoodService Insituut Nederland in Putten, is de bezetting tijdens de lunch en het avondeten maximaal.

Sushi en pizza

‘De sushi is niet aan te slepen en bij de pizza’s staat elke avond een rij. Ook klanten die het restaurant niet bezoeken, lopen wel langs de keukenwerelden om te kijken wat de koks hebben bereid. Dat is vanaf de eerste dag een succes.’

Omzet

Omzetcijfers wil Bertrand niet kwijt, wel dat deze ‘boven verwachting’ zijn. ‘De meeste restaurantbezoekers hebben ook gewinkeld, maar er zijn wel gasten die een winkel in de directe omgeving hebben bezocht en bij ons een hapje komen eten zodat ze thuis niet meer hoeven te koken.’

Bertrand omschrijft de winkelbezoekers als een dwarsdoorsnede van de samenleving. ‘Jong en oud, kinderen met gezinnen, ouderen en meer en minder welvarende mensen. Het is een veelbelovende start en een mooie basis om verder te bouwen.’

Ontbijt

In het restaurant wordt inmiddels ook ontbijt geserveerd. Voor €1,50 kunnen mensen kiezen uit vijftien verse producten. In de eerste week werden er 600 verkocht, zo vertelde Bertrand zijn toehoorders.

Amsterdam

De Jumbo Foodmarkt in Breda opende eind maart de deuren. Begin juli werd bekend dat de tweede vestiging van de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam komt.

Formuledirecteur Colette Cloosterman-van Eerd deed daarover uitspraken in de Telegraaf, maar noemde geen locatie en moment van opening.

Reageer op dit artikel