nieuws

Mario Ridder** wijzigt naam restaurant

Restaurant

Tweesterrenchef Mario Ridder heeft de naam van zijn nieuwe restaurant in Rotterdam gewijzigd. Naar nu blijkt, is binnen de Benelux een alleenrecht op ‘het merk’ MeetMeat. De nieuwe naam van de tweede eetgelegenheid van Ridder en zijn partner Sharon Kars is CEO baas van het vlees.

Mario Ridder** wijzigt naam restaurant

‘Een ongelukkige samenloop van omstandigheden’, zo verklaart Sharon Kars desgevraagd waarom zij en haar partner Mario Ridder een nieuwe naam moesten bedenken voor het restaurant dat in september de deuren opent op het Deliplein.

MeetMeat

De eetgelegenheid in het Rotterdamse Katendrecht zou de naam MeetMeat by Mario krijgen, maar MeetMeat blijkt geregistreerd binnen de Benelux.

Kars, die er de dagelijkse leiding krijgt, legt uit: ‘In eerste instantie ontdekten we geen beperkingen voor het voeren van die naam, maar nu blijkt dat er een man is die het alleenrecht heeft om de naam MeetMeat te voeren binnen de Benelux.’

Er zijn volgens Kars nog gesprekken gevoerd met de merkeigenaar, maar zij en Ridder kregen uiteindelijk geen toestemming. ‘Hij doet er nu nog niets mee, maar wil de naam in de toekomst wel gaan gebruiken.’

CEO baas van het vlees

Voor het ondernemerspaar restte niets anders dan het bedenken van een nieuwe naam. Die is gevonden: CEO baas van het vlees. Kars: ‘CEO staat voor Côte de boeuf, Entrecote en Ossenhaas. Baas van het vlees is een kwinkslag naar Mario, een echte vleesliefhebber.’

MeetMeat by Mario had een duidelijke verwijzing naar de tweesterrenchef, die link blijft in de nieuwe naam achterwege. Kars: ‘We hebben nu bewust gekozen voor iets volledig afwijkends.’

‘Gelukkig was al het drukwerk nog niet klaar en zijn we nog niet open’, aldus Kars. ‘Maar we hadden de naam natuurlijk al wel gecommuniceerd. Die verandering gaan we zo goed en zo snel mogelijk in de markt zetten.’

François Geurds

Recent overkwam de met één Michelinster bekroonde François Geurds iets soortgelijks. Hij moest de naam van zijn restaurant eveneens wijzigen, omdat er een alleenrecht bestond op het merk Ivy. Geurds koos voor FG restaurant, naar zijn initialen.

Reageer op dit artikel