nieuws

Spreeuw moet van de kaart bij De Pronckheer

Restaurant

Restaurant De Pronckheer in Cothen mag niet langer spreeuw serveren. Volgens Vogelbescherming Nederland is spreeuw een beschermde vogel en mag deze niet commercieel worden verhandeld.

Spreeuw moet van de kaart bij De Pronckheer

Arjen Smit van De Pronckheer is verbaasd over de opstelling van de natuurbeschermers die de kok per brief op de hoogte hebben gebracht. Smit zegt dat het om vogels gaat die afgeschoten worden in de kersengaard tegenover het restaurant.

‘De vogelbescherming zegt dus eigenlijk dat ik de dode dieren maar moet weggooien. We maken een heel punt van plofkippen en megastallen. Maar dieren die in de vrije natuur zijn opgegroeid, moeten we dan maar weggooien’, aldus Smit in De Telegraaf.

De spreeuw heeft volgens Smit een bijzondere smaak en zijn gasten zijn enthousiast over het vogelgerecht.

Reageer op dit artikel