nieuws

SVH: ‘Geen sprake van overname Meestertitels

Restaurant

SVH neemt afstand van het nieuws van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks over het voortzetten van de titel (SVH) Meesterkok per 1 januari 2014. In een reactie laat interim-directeur John Meuffels weten ‘dat van overname van de titel momenteel geen sprake is’. ‘SVH heeft niet aangekondigd te stoppen met de Meestertitels.

SVH: ‘Geen sprake van overname Meestertitels

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks claimt ten onrechte de titel SVH Meesterkok, aldus de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) in een reactie op het persbericht dat het gilde eerder vandaag uitdeed. Daarin maakte het melding per 1 januari 2014 de titel Meesterkok, de Meesterproef en de certificering voort te zetten.

Doorstart

SVH neemt afstand van dat persbericht. Interim-directeur John Meuffels: ‘SVH heeft niet aangekondigd te stoppen met de SVH Meestertitels. Wij voeren intern overleg en oriënterende gesprekken met andere partijen in het kader van de doorstart van SVH en voortzetting van de SVH Meestertitels.’

Volgens Meuffels kunnen de Meestertitels niet zelfstandig en zonder toestemming van SVH gevoerd worden, aangezien het eigendom van deze titels bij SVH ligt. In september wordt duidelijk of de SVH Meestertitels worden voortgezet door SVH of elders worden ondergebracht.

‘Ondoordacht en voorbarig’

‘Dit besluit is niet aan het Gilde van Nederlandse Meesterkoks’, benadrukt Meuffels. ‘Het gilde heeft niet eerder kenbaar gemaakt de titel zelf te willen doorzetten. Ik ervaar dit als een ondoordachte en voorbarige actie en begrijp niet wat het gilde bewogen heeft deze actie te ondernemen buiten medeweten van SVH om.’

De interim-directeur laat weten dat SVH sinds juni gesprekken voert met belanghebbende partijen, waarbij ook het Gilde van Nederlandse Meesterkoks betrokken was. ‘De deur staat open voor overleg over het behoud van de titel SVH Meesterkok.’

Reageer op dit artikel