nieuws

Wedstrijdtoppers koken in Nederlandse finale Bocuse d’Or 2013

Restaurant

Vier bekende wedstrijdkoks hebben zich aangemeld voor de Nederlandse finale van de wedstrijd om de Bocuse d’Or op 1 oktober in het Miele Inspirience Centre in Vianen.

Wedstrijdtoppers koken in Nederlandse finale Bocuse d’Or 2013

In totaal zes kandidaten heeft de Nederlandse wedstrijdorganisatie van de internationale kookcompetitie Bocuse d’Or toegelaten tot het Nederlandse deelnemersveld. Onder hen is Jan Smink (Restaurant Kwartier Noord, Katlijk). Hij deed in 2010 als commis mee aan de wedstrijd aan de zijde van Marco Poldervaart.
Jonathan Zandbergen (restaurant ’t Veerhuys in Almere) heeft veel (internationale) wedstrijdervaring. Hij won de Prix Taittinger in 2011 en werd uitgeroepen tot meest belovend talent bij de Nederlandse Bocuse d’Or finale 2011.

Topchef

Nog een ervaren wedstrijdkok is Wesley Tolman (souschef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag) die bij de vorige Nederlandse finale als derde eindigde. De chef van restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, Joris Bijdendijk, kent de Bocuse d’Or van de jaren dat hij in Frankrijk werkte. Vorig jaar deed hij mee aan de Franse programma Topchef.
Twee relatief onbekende namen in het deelnemersveld zijn Kees Visser, (Bij Kees, Zierikzee) en Dennis Walig, (sous chef bij de Oude Melkhandel in Leidschendam).

Twee plaatsen beschikbaar

Op dit moment zijn er nog twee plaatsen beschikbaar in de Nederlandse finale. Deelnemers kunnen zich melden bij de organisatie.
De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury met daarin sterrenkoks als Jonnie Boer en Onno Kokmeijer. De winnaar plaatst zich voor de Europese finale in Stockholm in 2014.

Reageer op dit artikel