nieuws

DNA-restaurant Moshik Roth** 31 oktober open

Restaurant

DNA-restaurant &samhoud foodlab opent donderdag 31 oktober ‘ergens in Amsterdam’ de deuren. Tweesterrenchef Moshik Roth, samen met zakenpartner Salem Samhoud initiatiefnemer, gaat in zijn eetgelegenheid drie natuurlijke GenBoosters serveren met DNA-extracten.

DNA-restaurant Moshik Roth** 31 oktober open

Moshik Roth en Salem Samhoud, in Amsterdam ook eigenaren van &samhoud places, noemen de opening van &samhoud foodlab een nieuwe stap richting een ‘brighter future’. Het restaurant moet innovatief voedsel toegankelijk maken voor iedereen.

DNA-extracten

‘Door de juiste DNA-extracten te verwerken, worden gerechten niet alleen zeer smaakvol maar ook een ware foodboost voor lichaam en geest’, aldus de initiatiefnemers.

‘Deze extracten zijn door het Centre For Enhanced Food (CFEF) uit regio Wageningen middels restrictie-enzymen geïsoleerd.’

Natuurlijke gen

De samenwerking tussen Roth en het CFEF heeft geleid tot de creatie van drie natuurlijke GenBoosters: de foodlab NeuroBooster (voor optimaal concentratie- en retentievermogen), de foodlab RejuvinationBooster (vertraging van het verouderingsproces) en de foodlab EnergyBooster (hoger energieniveau).

Stikstof

De techniek waarmee deze boosters zijn ontwikkeld, is gebaseerd op DNA-interference. Een techniek die al meer dan tien jaar wordt gebruikt bij onder andere virus- en kankertherapie.

Roth heeft speciaal hiervoor een met stikstof tot -196 graden gekoeld isolerend vat in gebruik genomen, waarin de GenBoosters worden bewaard.

Shakes en menu’s

Waar in Amsterdam &samhoud foodlab wordt gevestigd, wordt nog niet gemeld. De opening is op donderdag 31 oktober. Het restaurant is zeven dagen per week ‘van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend’.

Op het menu staan kleine shakes en kleine maaltijden, maar ook een uitgebreid(e) lunch of diner met een GenBooster naar keuze. De prijzen variëren van €5 voor een shake tot €35 voor een driegangenmenu.

Reageer op dit artikel