nieuws

Enige tweesterrenrestaurant Finland sluit deuren

Restaurant

Chez Dominique, het enige restaurant met twee Michelinsterren in Finland, sluit in oktober voor onbepaalde tijd haar deuren. Dat meldt de Finlandsite.

Enige tweesterrenrestaurant Finland sluit deuren

Reden voor de tijdelijke sluiting van Chez Dominique in Helsinki is volgens de Finlandsite dat de chef-kok Hans Välimäki even genoeg heeft van het horecawezen. Hij heeft vijftien jaar in de keuken gestaan van het restaurant in Helsinki. ‘De ontwikkelingen zijn snel gegaan en de chefs in Finland zijn beter dan ooit’, aldus Välimäki.
De topchef is niet van plan om afscheid te nemen van het koken. ‘Ik ben trots op Chez Dominique en ik heb geweldig personeel, maar nu is het tijd om iets anders te gaan doen. Ik ben dol op koken en wil mij volledig wijden aan nieuwe uitdagingen, waarover ik later meer zal vertellen.’
Op 3 september opent het restaurant na een zomerpauze van ruim twee maanden weer de deuren. Tot de sluiting in oktober hebben Eric Räty en Toni Toivanen tijdelijk de verantwoordelijkheid over het restaurant.

Top 50

Chez Dominique stond in de laatst verschenen editie van de top 50 van beste restaurants ter wereld op de 67e plek. Het restaurant kreeg tien jaar geleden twee Michelinsterren en heeft deze sinds die tijd weten te behouden.
Het Finse restaurant is niet de enige uit de top 50 die op slot gaat. In Nederland kondigde driesterrenchef Sergio Herman onlangs aan dat hij zijn restaurant Oud Sluis eind dit jaar sluit. Eerder nam de Spaanse driesterrenchef Ferran Adrià van El Bulli in 2010 het beluit tijdelijk dicht te gaan en later werd dat definitief.

Reageer op dit artikel