nieuws

Finalisten Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

Restaurant

De zes finalisten van de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or zijn bekend. Jan Smink, Dennis Walig, Joris Bijdendijk, Jonathan Zandbergen, Kees Visser en Wesley Tolman strijden dinsdag 1 oktober in het Miele Inspirience Centre in Vianen om een plek in de Europese finale.

Finalisten Nederlandse finale Bocuse d’Or bekend

Souschef Dennis Walig van De Oude Melkhandel in Leidschendam en Kees Visser, patron-cuisinier van restaurant Bij Kees in Zierikzee, completeren het deelnemersveld van zes, die de strijd aangaan in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or.

Eerder al meldde Misset Horeca de deelname van Jan Smink (Kwartier Noord, Katlijk), Joris Bijdendijk (Bridges, Amsterdam), Jonathan Zandbergen (’t Veerhuys, Almere) en Wesley Tolman (Bilderberg-landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag).

Jonnie Boer en Onno Kokmeijer

De culinaire prestaties van de deelnemers, die zich mogen laten ondersteunen door een commis, worden in Vianen beoordeeld door de SVH Meesterkoks Jonnie Boer, Onno Kokmeijer, André van Doorn en Marc van Gulick.

Coach Leendert Klaassens en SVH Meesterkok Marco Poldervaart beoordelen de werkwijze in de wedstrijdkeuken.

Wereldfinale in Lyon

De winnaar van de nationale finale mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale, die volgend jaar mei plaatsvindt in het Zweedse Stockholm.

Deze Bocuse d’Or Europe is de kwalificatiewedstrijd voor de wereldfinale in januari 2015 in Lyon in Frankrijk.

Reageer op dit artikel