nieuws

Hans van Wolde: ‘Michelin klaar met verrassingsmenu’s

Restaurant

Michelin is klaar met de verrassingsmenu’s en grote, volle borden met eten. Dat zegt Hans van Wolde van tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht. Van Wolde sprak onlangs met Michelin over het aanpassen van het concept van Beluga later dit jaar.

Hans van Wolde: ‘Michelin klaar met verrassingsmenu’s

‘Michelin vindt het alleen maar leuk als je over je nieuwe concept vertelt’, aldus Van Wolde over het gesprek met Michelin waarin hij aankondigde te gaan kiezen voor een laagdrempelige concept. ‘Michelin verandert ook. Michelin is ook een beetje klaar met de verrassingsmenu’s en met de bergen groot eten’, aldus Van Wolde.

Groter publiek

Van Wolde wil in het najaar een conceptwijziging doorvoeren bij Beluga. De bereiding van gerechten wordt minder complex, de prijzen gaan omlaag en het restaurant moet daardoor eenvoudiger te bezoeken zijn voor een groter publiek.

Volgens Van Wolde wordt het tijd dat er met veranderingen een basis wordt gelegd voor de volgende generatie koks. ‘Het betekent niet dat we afscheid gaan nemen. Want juist nu moeten we gas gaan geven en nog beter luisteren naar je gast. Iedereen in Nederland kijkt naar elkaar. Maar we durven niet. We zien onze omzetten teruglopen. We zien dat de gast verandert. Maar je moet wel het lef hebben om je concept aan te passen’.

Culinaire top

Van Wolde denkt dat Beluga en Restaurant Ron Blaauw, dat al een laagdrempelig concept draait, trendsetters zijn in de culinaire top. ‘Er gaan er meer volgen. Ik zeg niet dat iedereen het moet doen, maar denk er eens over na. Want het is wat een gast wil’.

In de onderstaande video vindt u een deel van het interview. Om het gehele interview te zien, klik hier.

Reageer op dit artikel