nieuws

Inschrijving Prix Taittinger verlengd

Restaurant

De inschrijvingstermijn voor de Prix Taittinger Benelux is verlengd tot 8 september. De wedstrijd is op 23 september in Den Haag. Twee jaar geleden won de Nederlander Lars van Galen, toen chef bij De Bloemenbeek in De Lutte, de internationale titel. Jonathan Zandbergen werd vorig jaar derde namens Nederland.

Inschrijving Prix Taittinger verlengd

Jean Jacques Menanteau, voorzitter van ‘Le Tattinger Benelux’, meldt de verlenging voor de inschrijving van de Prix Taittinger aan MissetHoreca.nl. ‘Dit in verband met de grote belangstelling,’ zegt de voorzitter.

Chefs die dit jaar mee gaan doen hebben voor de Benelux-finale zalm op het menu staan. Het gaat om een verplichte opdracht. ‘De bereiding voor acht personen van een zalm (3 tot 4 kg.) in bladerdeegkorst zonder kop, vrij te kiezen vulling plus twee vrij te kiezen garnituren, vergezeld van een verplichte saus: Choron (apart te serveren), opgemaakt op een rechthoekig blad (van circa) 40 x 60 cm. Sauskom meegeleverd.

Koks die mee willen doen aan de wedstrijd moeten tussen de 24 en 39 jaar zijn. De Benelux en landen als Japan, Frankrijk, Zwitserland organiseren elk hun eigen voorronde, waarna de winnaars in Parijs strijden om de felbegeerde internationale titel.

Ter nagedachtenis aan Pierre Taittinger, grondlegger van het legendarische champagnehuis Taittinger, werd in 1967 voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. In november 2011 won Lars van Galen de internationale beker. Vorig jaar wist Jonathan Zandbergen – chef van Het Veerhuys in Almere –  namens Nederland een derde plek te behalen. Hij moest twee Franse chefs voor zich laten.

Reageer op dit artikel