nieuws

Librije*** komt met tweede Chefs Revolution

Restaurant

De Librije komt met een tweede editie van het meerdaagse gastronomische evenement Chefs Revolution. Dat heeft Jonnie Boer zojuist bekendgemaakt. Chefs Revolution vindt plaats in september 2014.

Librije*** komt met tweede Chefs Revolution

Enkele weken geleden tijdens het in ontvangts nemen van de felicitatievideo vanwege 20 jaar De Librije, liet Boer al aan MissetHoreca.nl weten dat Chefs Revolution ‘zo goed als zeker’ weer wordt gehouden. Vrijdagmiddag 23 augustus bevestigt de driesterrenkok dat het gastronomische evenement in september 2014 plaatsvindt.

‘Op 13, 14 en 15 september hier in Zwolle’, aldus Boer. ‘Het programma is zo goed als klaar. Diverse koks hebben toegezegd aanwezig te zijn, maar het duurt nog wel ruim een jaar dus er kan nog het een en ander gebeuren.’

Nieuw in september 2014 wordt dat er naast internationale topkoks ook Nederlandse sterrenchefs ruimte krijgen voor demonstraties op het podium in Zwolle. ‘Sergio (Sergio Herman, red.) heeft toegezegd. Uit het buitenland heeft Massimo Bottura toegezegd te komen, net als Joachim Wiessler uit Duitsland. En Richard Ekkebus wil graag uit Hongkong overkomen’, aldus Boer.

Verder wil Boer met het aantrekken van een hoofdsponsor de prijzen voor toegangskaarten laag houden zodat het voor leerlingkoks aantrekkelijk wordt om aanwezig te zijn tijdens het ‘avant-garde cuisine festival’.

Wat zeker blijft is de boerenmarkt naast Librije’s Hotel. De komende maanden werkt Boer aan de verdere invulling van het programma. De eerste editie van Chefs Revolution vond plaats in juni 2012.

Reageer op dit artikel