nieuws

Menno Post: ‘Extra zenuwen voor Michelin

Restaurant

Menno Post, de nieuwe chef van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns heeft zijn draai gevonden in Overveen. In januari nam hij de keukenleiding over van Lucas Rive die na ruim twintig jaar Bokkedoorns vertrok. Over zijn vertrek bij Ron Blaauw: ‘Het werd tijd om op eigen benen te staan.’ Grote vraag voor Post is of hij in november de twee sterren op zijn eigen naam kan zetten.’Er zijn wel extra zenuwen.

Menno Post: ‘Extra zenuwen voor Michelin

‘Het team staat, ik ben aan mijn derde menukaart bezig en heb mijn draai gevonden,’ zegt Menno Post in een exclusief interview met MissetHoreca.nl. Over zijn vertrek bij Ron Blaauw zegt Post dat het tijd werd om op eigen benen te staan. ‘Ik wilde mijn eigen naam aan de gerechten meegeven. Voor de plannen van Ron Blaauw met de Gastrobar was ik nog niet klaar. Ik wilde er nog meer uithalen. En dat kan hier bij De Bok.’

Michelin

De hoofdinspecteur van Michelin heeft gegeten van de kaart van Menno Post bij De Bokkedoorns. ‘Natuurlijk laat Michelin niets los over haar oordeel. Maar ik droeg bij Ron Blaauw ook twee sterren. Grote vraag is of ik in november de twee sterren op eigen naam krijg. Dat is wel extra spannend ja.’

Hoewel Post de ziel van De Bokkedoorns overeind houdt, geeft hij wel zijn eigen invulling aan de kaart van het sterrenrestaurant. ‘Ik heb een iets andere kookstijl dan Lucas Rive. Kenmerkend voor mijn gerechten? Iets meer zuren in een gerecht. Zwezerik bijvoorbeeld, met zoetzure groente erbij. Dat is echt een gerecht van mij.’

Bekijk hier het volledige interview met Menno Post:

Reageer op dit artikel