nieuws

Michelin 2013: nieuwe derde ster voor Frankrijk

Restaurant

Michelin heeft Frankrijk beloond met een nieuwe derde ster. Chef Arnaud Donckele (35) van restaurant La Vague d’Or in Hotel La Pinede in St. Tropez heeft volgens Michelin de hoogst haalbare kwaliteit behaald. Frankrijk telt nu 27 restaurants met drie sterren.

Michelin 2013: nieuwe derde ster voor Frankrijk

De 35-jarige chef Arnaud Donckele brengt met zijn derde ster het totale aantal driesterrenzaken van Frankrijk op 27. Vijf restaurants kregen maandag 18 februari van Michelin hun tweede ster. 39 zaken werden beloond met hun eerste Michelinster. Naast 27 driesterren zaken telt Frankrijk nu 82 tweesterren zaken en 487 restaurants met een ster.

Michael Ellis, topman van Michelin, omschrijft Arnoud Donckele als een chef die een unieke, onvergetelijke eetervaring neerzet. ‘Zijn visgerechten zijn erg origineel en hij heeft persoonlijk lokale leveranciers geselecteerd die hem de beste ingrediënten leveren.’

Donckele kookt al een kleine tien jaar in hotel La Pinede St. Tropez en kreeg zijn tweede ster in 2010. Het vak leerde hij van toppers als Michel Guerard, Alain Ducasse en van Jean-Louis Nomicos.

De vijf restaurants die hun tweede ster kregen zijn: Yoann Conte in Annecy, La Table du Kilimandjaro in Courchevel, William Frachot in Dijon, La Marine in Ile de Noirmoutier, en de vijfde is Auberge du Pont d’Acigne in Rennes.

In totaalt telt de Franse Michelingids van 2013 596 restaurants met één of meer sterren. Het land heeft 632 restaurants met een Bib Gourmand (98 nieuwe). De Franse gids is vanaf 1 maart verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel