nieuws

Michelin: ‘Meer menu’s met aantrekkelijkere prijsstelling

Restaurant

Meer menu’s met een aantrekkelijkere prijsstelling en minder luxe producten op het bord. In een exclusief interview met Misset Horeca noemt hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin dat de twee belangrijkste constateringen die afgelopen jaar zijn gedaan tijdens inspecties. ‘En in de top zien we dat relatief veel wordt gewerkt met lokale producten.

Michelin: ‘Meer menu’s met aantrekkelijkere prijsstelling

Op de vraag naar trends die inspecteurs van Michelin hebben gesignaleerd, antwoordt hoofdinspecteur Werner Loens dat in restaurants meer wordt gewerkt met menu’s met een aantrekkelijkere prijsstelling.

‘Luxe producten als tarbot en kaviaar komen minder vaak voor op de kaart’, aldus Loens, die benadrukt dat de kwaliteit en versheid daar niet onder lijden. ‘Het zorgt voor creativiteit.’

Lokale producten

In de culinaire top, zo hebben Loens en de inspecteurs geconstateerd, wordt relatief veel gewerkt met lokale producten.

‘Restaurateurs zoeken de boer op, halen het aanbod van dichtbij en garanderen daarmee een zekere exclusiviteit. Op dat vlak hebben zij hun huiswerk heel goed gedaan.


In de Misset Horeca-editie van vrijdag 23 augustus staat een uitgebreid interview met Werner Loens. Exclusief voor Misset Horeca laat de hoofdinspecteur zijn licht schijnen over de veranderingen in het Nederlandse culinaire landschap.

Reageer op dit artikel