nieuws

Nu ook luxere restaurants via Thuisbezorgd.nl

Restaurant

Thuisbezorgd.nl gaat samen met PostNL nu ook kwaliteitsmaaltijden bezorgen. Volgens Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl zit er een gat in de bezorgmarkt die nu vooral bestaat uit pizza’s, friet, kebab, spare ribs of shoarma. De proef begint klein: alleen in Amsterdam-Zuid met zes restaurants.

Nu ook luxere restaurants via Thuisbezorgd.nl
Jitse Groen

‘Tot nu toe waren wij vooral een intermediair tussen klant en restaurant’, zegt Jitse Groen. ‘Wij bezorgen zelf niet en werken alleen samen met ondernemers die eigen brommertjes hebben. Maar we merkten de afgelopen jaren dat er wat gaten in ons aanbod zaten.’

‘Klanten hebben behoefte aan meerdere type keukens en bovendien gezonder voedsel. Alleen zijn dat over het algemeen niet de restaurants die zelf bezorgen. Vandaar dat we precies dat in eigen hand proberen te nemen.’

Thuisbezorgd regelt de bestellingen en de bezorging wordt uitbesteed aan het PostNL-onderdeel Local Express. Enkele restaurants die meedoen zijn L’Arena, Due Napoletani en Saray Lokanta.

Of Home Dining ook een vervolg krijgt buiten Amsterdam, hangt volgens Groen vooral af van PostNL. ‘Dat doet immers het zware werk, dus dat moet beoordelen of het haalbaar is dit uit te rollen. Maar je kunt ervan uitgaan dat ze deze proef niet voor de lol doen. We denken allemaal dat het succes kan hebben.’

Thuisbezorgd.nl, brengt in Nederland ruim een miljoen warme maaltijden per maand bij de mensen thuis.

Reageer op dit artikel