nieuws

Ook Toine Hermsen* wijzigt restaurantconcept

Restaurant

Opnieuw een restaurant in de top dat het concept wijzigt. De met één Michelinster bekroonde chef-kok Toine Hermsen zet in de Maastrichtse eetgelegenheid die zijn naam draagt, het mes in de prijzen en presenteert vrijdag 1 november een nieuwe menukaart.

Ook Toine Hermsen* wijzigt restaurantconcept

De Maastrichtse topkok Toine Hermsen (59) gooit het roer om, zo schrijft Dagblad De Limburger op de website. In het gelijknamige restaurant gaat de met één Michelinster bekroonde chef-kok zijn prijzen kortwieken en stoppen met ‘de doorgeschoten hype van amuses en friandises’.

Goedkoper en eenvoudiger

Hermsen laat in het artikel weten ook zelf te hebben meegedaan aan de hypes. Omdat het echter steeds gekker en duurder werd, moet het volgens hem anders. ‘Goedkoper en eenvoudiger, maar zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit van de ingrediënten.’

De sterchef meldt aan Dagblad De Limburger dat de tijd van truffels en kaviaar voorbij is. Hij neemt eveneens afscheid van de extreem dure wijnen. Vrijdag 1 november wordt de nieuwe kaart gepresenteerd.

Terug naar de basis

In het artikel wordt gemeld dat Hermsen herstellende is van kanker en in 2013 veertig jaar in het vak zit. Voor de chef-kok het moment om terug te keren naar wat volgens hem de basis is van culinair genieten: gerechten die met smaak zijn bereid en niet zijn voorzien van dure culinaire poeha.

Hans van Wolde

Eind mei maakte de eveneens in Maastricht actieve Hans van Wolde bekend de formule van restaurant Beluga te wijzigen in een ‘laagdrempelig concept, toegankelijk voor een breder publiek’.

Misset Horeca sprak in een video-interview uitvoerig met de tweesterrenchef, die vanaf september operationeel wil zijn met zijn eetgelegenheid nieuwe stijl.

Ron Blaauw

Een andere opzienbarende formulewijziging was die van de eveneens met twee sterren bekroonde Ron Blaauw.

Hij sloot eind maart het restaurant dat zijn naam droeg in Amsterdam en opende begin april op dezelfde locatie Ron Gastrobar. Met zijn nieuwe eetgelegenheid wil Blaauw ‘een totaal andere beleving geven aan eten’.

Michelin

In een exclusief interview met Misset Horeca noemde Werner Loens van Michelin de conceptwijziging eerder deze week ‘een heel goede zet’.

Volgens de hoofdinspecteur heeft Blaauw de ‘urban kitchen’ in Nederland geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel