nieuws

Ricardo van Ede van Neva naar Odeon

Restaurant

Chef-kok Ricardo van Ede gaat weg bij Restaurant Neva in het Hermitage-museum in Amsterdam. Hij start restaurant Ricardo’s in Odeon, ook in Amsterdam. Het restaurant in het vernieuwde Odeon opent begin september.

Ricardo van Ede van Neva naar Odeon

Zowel Neva als Odeon zijn van Amvilco – Amsterdam Village Company – van Paul Hermanides. ‘Odeon wordt een huis voor cultuur en creativiteit, waar kwaliteit de boventoon voert. Gerenoveerd tot een ongepolijst rauw etablissement, mét een nieuw restaurant in het souterrain,’ zegt Amvilco in een persbericht. Naast het nieuwe restaurant waar Van Ede gaat koken, krijgt Odeon ook hotelsuites. Deze gaan eind volgend jaar in bedrijf.

Bijna boers

Ricardo van Ede gaat er eerlijke en ambachtelijke koken; hij serveert gerechten die je bijna boers kunt noemen. Hij heeft samen met het Vlaamsch Broodhuys een eigen zuurdesembrood ontwikkeld dat enkel bij Ricardo’s in Odeon verkregen kan worden. Het drankenarrangement zal ook speciale alcoholvrije dranken bevatten, zoals een hele reeks aan zelf gebrouwen groenten- en vruchtensappen. Ricardo’s in Odeon gaat ook een eigen bier schenken voorzien van ‘Het Witte Lam’ label, naar de brouwerij die vroeger in het pand zat.

Geen menu

Gasten kunnen ervoor kiezen om alleen een glas wijn te komen drinken, een hoofdgerecht te bestellen of aan te schuiven voor een avondvullend menu. Er zal geen tastbaar menu komen. De gerechten ontstaan organisch, geïnspireerd op de wisselende seizoenen en afhankelijk van de geleverde goederen van de leveranciers.

Ricardo van Ede begon zijn carrière als chef-kok in 1983 en werkte in verschillende grote restaurants in Nederland, Luxemburg, België en Groot-Brittannië. In zijn carrière ontving hij verschillende onderscheidingen en hij is één van de weinigen die op zijn 21ste al een Michelinster achter zijn naam had staan. Sinds 2009 was Ricardo chef-kok van restaurant Neva in de Hermitage Amsterdam.

Reageer op dit artikel