nieuws

Ruurlose pannenkoekboerderij verbouwt eigen graan

Restaurant

Pannenkoekboerderij De Heikamp in Ruurlo is gestart met het verbouwen van graan op eigen bodem. Eind augustus is naar verwachting de eerste oogst van het graan, dat wordt verbouwd in nauwe samenwerking met boer Henk Hendriksen en molenaar Tonny Moes. ‘Dan kunnen de pannenkoeken worden geproefd.

Ruurlose pannenkoekboerderij verbouwt eigen graan

Naar eigen zeggen is pannenkoekboerderij De Heikamp in het Achterhoekse Ruurlo de eerste in Nederland die graan op eigen bodem verbouwd. Het land ligt pal naast de monumentale boerderij. ‘Je kunt het vanaf het terras zien groeien, hoe mooi is dat’, aldus eigenaar Bert van Zijtveld (foto).

Duurzaam

Het idee past volgens de ondernemer bij de filosofie van het bedrijf. ‘Wij weten precies wat er wel en niet met het graan gebeurt, het groeit onder onze neus en wordt door ons verwerkt. Het is daarmee herleidbaar en duurzaam.’

Meer smaak

De verbouwing van het graan gaat in nauwe samenwerking met buurman en boer Henk Hendriksen en molenaar Tonny Moes. Vanzelfsprekend is ook chef-kok Silvo Nijenhuis een belangrijke schakel. ‘Meer vezel dus meer smaak dan fabrieksmeel, waar veelal mee gewerkt wordt’, aldus Nijenhuis.

‘Naar verwachting wordt er eind augustus geoogst en kan kort daarna de ‘Grain Primeur-pannenkoek’ worden geproefd’, besluit eigenaar Van Zijtveld.

Reageer op dit artikel