nieuws

Strandpaviljoen dicht om ongedierte in keuken

Restaurant

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdagavond 22 augustus strandpaviljoen Blijburg aan Zee in de Amsterdamse wijk IJburg gesloten. De NVWA wilde naar eigen zeggen voorkomen dat 185 gasten ziek zouden worden van een barbecue.

Strandpaviljoen dicht om ongedierte in keuken

Inspecteurs zagen tijdens een controle dat bij het bedrijf een direct gevaar voor de voedselveiligheid bestond en sloten de tent meteen. Blijburg aan Zee had te kampen met ongedierte, zoals muizen en vliegen. De keuken was zo vies dat daar geen eten meer mocht worden bereid.

Voedselveiligheid

Inspecteurs hadden bij een eerdere inspectie ook al tekortkomingen geconstateerd, maar die waren niet zo ernstig dat de voedselveiligheid direct in het geding was.

Tegen het bedrijf zijn toen al wel maatregelen genomen. De ernstige feiten van donderdag kwamen aan het licht bij een tweede controle.

Voldoen aan de eisen

Blijburg mag van de NVWA de deuren pas openen als alles weer spic en span is en de zaak aan alle eisen voldoet.

‘We zijn nu met man en macht aan het werk om ervoor te zorgen dat alles overal schoon is. We hopen vrijdagmiddag weer open te kunnen gaan’, zei eigenaresse Stanja van Mierlo. Ze denkt dat dit haalbaar is: ‘Er hoeft natuurlijk niet een hele verbouwing plaats te vinden.’

Vliegen

‘Er zijn muizenkeutels gevonden in een voorraadhok en we doen ons best om de vliegen weg te halen. We hadden de pech dat kort voor de controle een vriezer stuk was gegaan. Dat trekt natuurlijk vliegen aan’, aldus Van Mierlo.

‘Beste van Europa’

‘We zijn enorm geschrokken en doen er alles en alles aan om vrijdag ons paviljoen weer full service open te kunnen doen. Vorige week nog werden we door nieuwszender CNN uitgeroepen tot beste strandtent van Europa. Het kan verkeren.’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel