nieuws

Vegetarische Restaurantweek in oktober

Restaurant

De Vegetarische Restaurantweek vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 13 oktober. Zo’n 150 restaurants nemen deel aan de actieweek, waarbij restaurantbezoekers tegen een gereduceerd tarief kunnen kiezen uit meerdere vegetarische gerechten.

Vegetarische Restaurantweek in oktober

De aftrap van de Vegetarische Restaurantweek wordt gehouden op de eerste Veggie Fair, een vegetarische beurs die op zaterdag 5 en zondag 6 oktober plaatsvindt op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek.

Op de Veggie Fair staan de duurzame-, biologische- en veggielifestyle centraal. Tijdens de fair is er een programma met diverse sprekers, workshops en een kinderprogramma. ‘Met het toenemend aantal vegetariërs, vleesminderaars en flexitariërs is de tijd nu rijp voor een evenement waarop deze groep zich helemaal thuis kan voelen’, aldus directeur Floris de Graad van de Vegetariërsbond.

In het persbericht over de eerste Veggie Fair meldt De Graad de aftrap van de Vegetarische Restaurantweek. ‘Tijdens deze week kan men bij de restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische gerechten, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu’s kosten €25. In het hoogsegment is dit €40’, aldus De Graad.

Reageer op dit artikel