nieuws

Werner Loens: ‘Blaauw introduceert urban kitchen

Restaurant

Ron Blaauw heeft de ‘urban kitchen’ geïntroduceerd in Nederland. Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin noemt de conceptwijziging die de tweesterrenchef heeft doorgevoerd ‘een heel goede zet’. ‘Wat hij nu doet, is laten zien dat je niet aan de prijs hoeft te zijn om mensen goed te kunnen laten eten.

Werner Loens: ‘Blaauw introduceert urban kitchen

In een exclusief interview met Misset Horeca laat hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin zijn licht schijnen over de conceptwijziging die Ron Blaauw per 1 april doorvoerde. De tweesterrenchef sloot restaurant Ron Blaauw in Amsterdam en opende in hetzelfde pand Ron Gastrobar.

‘Toptent voor toerist’

‘Een heel goede zet’, aldus Loens. ‘Een paar weken na de conceptverandering ben ik bij hem geweest en heb ik Ron laten weten dat hij een heel goede zet heeft gedaan. Hij heeft de ‘urban kitchen’ geïntroduceerd in Nederland. Een dergelijke formule kan ook functioneren in andere grote steden.’

De hoofdinspecteur noemt het restaurant ‘een toptent voor een toerist die naar Amsterdam gaat en ongedwongen en gezellig lekker en niet duur wil eten’. ‘Wat hij nu doet, is laten zien dat je niet aan de prijs hoeft te zijn om mensen goed te kunnen laten eten.’

Twee Michelinsterren

Op de vraag of dat twee Michelinsterren waard is, antwoordt Loens: ‘Er gaan nog mensen naartoe en dan nemen wij een beslissing, maar zo ontzettend veel is er niet veranderd aan zijn kunde en zijn vakkennis.’

Volgens Loens is het uiteindelijke resultaat in de nieuwe gids ook niet het belangrijkste. ‘Als gasten het concept van Ron Blaauw zien zitten, dan laten ze een bezoek niet afhangen van de Michelinsterren achter de naam.’

Lucas Rive en Hans van Wolde

Exclusief voor Misset Horeca bespreekt Werner Loens de veranderingen in het Nederlandse culinaire landschap. Het artikel verschijnt in de uitgave van vrijdag 23 augustus en is hier ook digitaal te lezen.

De hoofdinspecteur gaat daarin onder andere in op het besluit van Sergio Herman om te stoppen met Oud Sluis, de aangekondigde conceptverandering van Hans van Wolde, de switch van Lucas Rive en andere chefswisselingen.

Reageer op dit artikel