nieuws

Bijzondere restaurant-inbraak op Facebook

Restaurant

De manager van restaurant ’t Zusje in Oudenbosch heeft maandag camerabeelden op Facebook geplaatst van een wel heel bijzondere inbreker. De dief nam eerst een groot tv-scherm mee om het na een uur weer terug te hangen. De eveneens gesloten whisky had hij niet bij zich.

Bijzondere restaurant-inbraak op Facebook

’t Zusje in Oudenbosch kreeg vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag een inbreker over de vloer. De man nam een groot televisiescherm mee, maar bedacht zich na een uur en hing het scherm weer terug. Hij haalde ook nog even de gestolen kabels op en sloot het scherm weer netjes aan.  De drie flessen whisky en twee laptops heeft de inbreker niet teruggebracht.

Beelden op Facebook

Het restaurant heeft donderdag aangifte gedaan. Het politieonderzoek loopt nog. Omdat de dader zo duidelijk te zien is op de beelden van de beveiligingscamera, besloot Ripmeester de beelden op Facebook te plaatsen. Dat leverde een hoop verontwaardigde reacties op, maar nog geen informatie over de identiteit van de dader.

Restaurantmanager Kees Ripmeester was stomverbaasd toen hij de beelden van de beveiligingscamera in het restaurant terugkeek, zo meldt BN De Stem. ‘De man heeft ruim een uur op zijn dooie akkertje in de zaak rondgelopen. Bizar dat hij eerst het loodzware plasmascherm in zijn eentje weghaalt en het na een uur weer terughangt. Ergens vind ik het ook wel grappig.’

Om binnen te komen forceerde de inbreker het slot van de achterdeur. Het restaurant heeft alleen bewakingscamera’s en geen alarmsysteem, dus kon hij ook zijn tijd nemen. De dader nam volgens Ripmeester twee oude laptops en drie flessen whisky mee. ‘Die heeft hij helaas niet teruggebracht’, aldus Ripmeester.

Reageer op dit artikel