nieuws

Emiel Kwekkeboom wint Prix Taittinger Benelux

Restaurant

Emiel Kwekkeboom heeft maandag 23 september in Rotterdam de 47e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger Benelux gewonnen. Kwekkeboom, werkzaam in de keuken van sterrestaurant La Rive in Amsterdam, vertegenwoordigt Nederland 26 november tijdens de internationale wedstrijd in Parijs.

Emiel Kwekkeboom wint Prix Taittinger Benelux

Gaat Emiel Kwekkeboom in de voetsporen treden van Lars van Galen? De chef-kok en eigenaar van tuindorphotel & restaurant ’t Lansink in Hengelo won in 2011 de prestigieuze kookwedstrijd in de Franse hoofdstad Parijs.

La Rive Amsterdam

Van Galen en Kwekkeboom waren collega’s bij landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte toen eerstgenoemde de prijs won.

Nu werkt Kwekkeboom bij Rogér Rassin in de keuken van La Rive, het sterrestaurant van hotel InterContinental Amstel Amsterdam.

Jonathan Zandbergen

Vorig jaar eindigde Jonathan van Zandbergen van Het Veerhuys in Almere namens Nederland als derde.

De Benelux-finale van de 2013-editie van de jaarlijkse wedstrijd voor talentvolle en ambitieuze koks vond maandag 23 september plaats op de ss Rotterdam.

Parijs

Kwekkeboom plaatste zich met zijn zege voor de internationale finale, die 26 november plaatsvindt in Parijs.

De Benelux-finale leverde hem ook een geldbedrag van €2400, een fles Champagne Brut Réserve van Taittinger Methusalem, een beker en een diploma op.

De Bloemenbeek

In de video hieronder komen Lars van Galen en Emiel Kwekkeboom aan het woord over het winnen van prijzen met koken.

Tijdens hun periode bij De Bloemenbeek grossierde het Twentse bedrijf in het binnenhalen van prijzen.

Reageer op dit artikel