nieuws

Jonnie Boer*** geeft demo over fermentatie op Food Professional Day

Restaurant

Driesterrenchef Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) verzorgt op 30 oktober op de Food Professional Day 2013 in Hotel De Nieuwe Wereld in Wageningen een demonstratie over drie fermentatieprocessen.

Jonnie Boer*** geeft demo over fermentatie op Food Professional Day

De masterclass van Boer staat op het programma van half vijf tot kwart over vijf. Daarbij gaat de sterrenchef in op graan-, kim chi- en kombuchafermentatie. Drie wetenschappers van Wageningen UR zullen samen met Boer deze processen ontleden en het product wat eruit voort komt analyseren. Naast Boer is de Italiaanse sterrenchef Massimo Spigarolli van Antica Corte Pallavicina een van de vele sprekers op de Food Professional Day. Hij gaat in op zijn filosofie: zelfvoorzienend koken.
De Food Professional Day is bedoeld voor professionele koks in de horeca, catering, industriële keukens en zorg. Op deze dag staat de laatste stand van zaken over voeding, bereiding van voedsel centraal. Het is de derde keer dat het evenement plaats vindt. De nadruk ligt op interactie. Kijken, ruiken, proeven en meedoen staan centraal. Vorig jaar gaf Nordic Food Lab een demo.

Allergenendeclaratie

Naast de genoemde sterrenkoks, is er demo van Leendert Scholtus (De Echoput, Hoog Soeren) en wildexpert van de Hanos, Nico van der Meij, over je echt wild van gefokt wild onderscheidt. Gastronomics en Rijk Zwaan gaan in op bereidingstechnieken en soorten tomaten. Professors Harry Wichers en Huub Savelkoul spreken over de allergenendeclaratie die vanaf 2014 verplicht is. Het hele programma bestaat naast de voordrachten ook nog uit acht workshops. Info is te vinden op de website van Food Professional Day.
Toegang tot de Food Professional Day bedraagt €181,50 inclusief drankjes, lunch en informatiemateriaal.

Reageer op dit artikel