nieuws

Julius Jaspers opent nieuw restaurant in Amsterdam

Restaurant

Tv-kok, ondernemer en kookboekenschrijver Julius Jaspers opent begin december een nieuw restaurant. De zaak komt in het voormalige Witteveen, aan de Ceintuurbaan in Amsterdam en krijgt de naam ‘Julius Bar & Grill’ mee.

Julius Jaspers opent nieuw restaurant in Amsterdam

Julius Jaspers opent begin december de deuren van zijn nieuwe restaurant ‘Julius Bar & Grill’ in Amsterdam. Jaspers is groot fan van het concept barbecuen. Zijn boek hierover vliegt nog altijd over de toonbank. In het nieuwe restaurant krijgt de barbecue dan ook de hoofdrol.

‘Midden in de zaak komt een grote, open keuken met twee grills, waar mensen omheen kunnen zitten’, aldus Jaspers. Het restaurant krijgt een diversiteit aan zitgedeelten. ‘Langs de muur komt een lange bank, de langste van Nederland. Daarnaast kunnen mensen plaatsnemen rond de grills, zijn er lange en kleine tafels en zijn er ook nog twee private dining-ruimten. Eén voor twintig personen, één voor tien personen.’ In totaal biedt ‘Julius Bar & Grill’ plaats aan 130 personen.

Concept
Het project komt tot stand in samenwerking met IQ Creative van Bert van der Leden. Het bedrijf dat onder meer bekend is van Amsterdamse hotspots als The Supperclub, Mazzo, Nevy en Vyne, neemt de creatieve invulling voor haar rekening, Jaspers de culinaire.

Het idee en de volledige uitwerking komen op het conto van Jaspers, die op alle mogelijk manieren bij het restaurant betrokken is. ‘Ik zal echter niet zelf achter de grill plaatsnemen verder doe ik alles. Van de inspiratie en natuurlijk de naamgeving tot aan de training van het personeel.’

Het nieuwe restaurant gaat voor goede kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Jaspers: ‘Aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, fles wijn en koffie voor minder dan €100 voor twee personen.’

Reageer op dit artikel