Negen Nederlandse restaurants bekroond om wijn

Negen Nederlandse restaurants bekroond om wijn

Negen Nederlandse restaurants zijn door het Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator bekroond met de Best of Award of Excellence. Deze restaurants waaronder sterrestaurant De Burgemeester in Linschoten en Ciel Bleu in Amsterdam hebben minimaal 400 wijnen uit verschillende wijnregio's.

Restaurants die de beoordeling Best of Award of Excellence (twee van de drie maximaal te behalen wijnglazen) krijgen hebben een wijnkaart met minimaal vierhonderd wijnen, moet er een goede vertegenwoordiging zijn van de verschillende wijnregio's en moeten de wijnen goed worden gepresenteerd.

De Nederlandse restaurants die door Wine Spectator bekroond zijn:
- Amarone, Rotterdam
- Ciel Bleu, Amsterdam
- De Burgemeester, Linschoten
- La Rive, Amsterdam
- Lemongrass, Den Haag
- Waterproef, Den Haag
- Saur, Den Haag
- Wox, Den Haag
- Karel V, Utrehct

Geen enkel restaurant in Nederland krijgt de ultieme beloning voor haar wijnkaart, drie wijnglazen. Wereldwijd zijn er 850 restaurants in bezit van twee wijnglazen, de Best Award of Excellence. De Burgemeester krijgt de award dit jaar voor de achtste keer. 'Het blijft altijd een groot compliment en we zijn er dan ook iedere keer weer trots op,' zegt Bernard Tesink, eigenaar en gastheer van het Alliance-restaurant in Linschoten.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.