nieuws

Niek Beute sommelier Merkelbach Amsterdam

Restaurant

Niek Beute gaat aan de slag als sommelier bij restaurant Merkelbach in Amsterdam. Beute maakte vorige maand zijn vertrek bekend bij Vermeer. Hij gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn eigen bedrijf VinoNiek.

Niek Beute sommelier Merkelbach Amsterdam

‘Wij zien in Niek een talentvol en gepassioneerd sommelier, die begrijpt wat het belang is van een mooi product’, aldus het persbericht van restaurant Merkelbach, dat huisvest in Huize Frankendael in Amsterdam.

Restaurant Vermeer
In augustus werd bekend dat Beute na acht jaar vertrok bij het Amsterdamse sterrestaurant Vermeer en koos voor zijn eigen bedrijf VinoNiek. Dat zelfstandig ondernemerschap gaat hij nu combineren met de sommeliersfunctie bij Merkelbach.

Champagne Ambassadeur
Beute is de Nederlandse Champagne Ambassadeur 2013 en vertegenwoordigt ons land in die functie tijdens de Europese finale van het Concours Européen des Ambassadeurs du Champagne.
Deze vindt plaats van 21 tot en met 26 oktober in Frankrijk.

Huize Frankendael
De bedoeling is dat Beute in de toekomst met zijn eigen bedrijf wijnproeverijen, -debatten en -diners gaat organiseren in Huize Frankendael in Amsterdam.

GaultMillau
Beute is de tweede versterking in korte tijd voor het restaurant. Recent werd ook Lea ten Brummelhuis aangetrokken.

Zij is door GaultMillau genomineerd voor de award Talentvol Gastheer/Gastvrouw, waarvan de winnaar maandag 28 oktober bekend wordt gemaakt.

Reageer op dit artikel