nieuws

NVWA neemt 426 kilo tong in beslag

Restaurant

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een reguliere controle in de haven van Scheveningen 426 kilo tong in beslag genomen. De vis was aan boord van een visserschip verstopt tussen de lege viskisten in het ruim. Tegen de visser wordt proces verbaal opgemaakt.

NVWA neemt 426 kilo tong in beslag

De in beslag genomen vis was niet in de vangstregistratie opgenomen. Vissers hadden van een groot deel van de vis de kop afgesneden, zodat niet meer vastgesteld kan worden of de vis aan de minimummaat voldoet. De vis waar de kop nog wel aanzat was allemaal ondermaats.

De NVWA besteedt momenteel extra aandacht aan de platvissector. In het project ‘Graatmeter’ werken diverse inspectiediensten samen in toezicht op de platvissector. Het gaat niet alleen over handel in ondermaatse vis en voedselveiligheid, maar ook om kwesties als arbeidsomstandigheden, belastingzaken en andere maatschappelijke verplichtingen.

Reageer op dit artikel