nieuws

Presentatie GaultMillau naar Amsterdam

Restaurant

De lancering van de GaultMillau-gids voor 2014 vindt plaats in Amsterdam. ‘Maastricht was afgelopen jaar een fantastische gastheer, maar wij denken dat GaultMillau beter past in het westen’, zo meldt directeur Jan van Lissum exclusief aan Misset Horeca. De nieuwe gids wordt zeer waarschijnlijk gepresenteerd op maandag 4 november, alternatief is zeven dagen eerder.

Presentatie GaultMillau naar Amsterdam

Na een aantal jaren Scheveningen verhuisde GaultMillau vorig jaar naar Maastricht. Daar werd de presentatie van de culinaire gids onderdeel van het nieuwe gastronomische evenement Château Maastricht. Het blijft – voorlopig – bij één jaar.

‘Ik sluit niet uit dat we ooit terugkeren in Maastricht, maar op dit moment zijn we van mening dat GaultMillau beter past bij het westen van het land’, aldus Van Lissum, die heeft gekozen voor de hoofdstad. Waar in Amsterdam wil hij nog niet kwijt.

Nieuwe gids

De lancering van de 2014-editie van GaultMillau vindt zeer waarschijnlijk plaats op maandag 4 november. Het alternatief is zeven dagen eerder: maandag 28 oktober.

Van Lissum: ‘We hebben een lichte voorkeur voor de eerste maandag van november. Er is een alternatieve datum, onder andere omdat we eventuele andere gidspresentaties niet in de weg willen zitten.’

Nederlandse gastronomie

De reuring in de Nederlandse (top)gastronomie maken de beoordelingen volgens Van Lissum ‘lastig’. ‘Het zijn ook voor onze rapporteurs uitdagende tijden, want er gebeurt op dit moment erg veel op het culinaire vlak.’

‘En hoe gaan we daar mee om?’, vervolgt Van Lissum, die daarbij een metafoor gebruikt. ‘Als je Michael Schumacher een racewagen geeft met mindere kwaliteiten, dan zou hij geen races meer winnen maar kan hij nog wel de beste coureur zijn.’

Van Lissum vertelt dat hij vanuit dat oogpunt misschien wel zou moeten gaan werken met een ere- en eerste divisie. ‘Om een eerlijkere verdeling te krijgen. Op beide niveaus is het mogelijk om de maximale score van 20 punten te halen, maar dan is wel sprake van een schifting in kwaliteit.’

Reageer op dit artikel