nieuws

Restaurant Aagje Deken sluit deuren

Restaurant

Aagje Deken in Middenbeemster gaat dicht. ‘Na twaalf jaar sluit Aagje Deken op 2 september aanstaande haar deuren’, zo is te lezen op de website van het restaurant. ‘Het huidige economische onweer en de tegenwerking om op onze huidige locatie voort te kunnen bestaan, doen ons dit besluit nemen.

Restaurant Aagje Deken sluit deuren

Op de website van Aagje Deken maken eigenaren Jeanet Guijt en Mohsine Korich melding van hun besluit om op 2 september na twaalf jaar te stoppen met hun restaurant, dat in de meest recente gids van GaultMillau is opgenomen met 13 punten.

40 procent omzetdaling

‘Economisch onweer en tegenwerking om op onze huidige locatie voort te kunnen bestaan’, aldus Guijt over het besluit. Over wat die tegenwerking is, wil ze niet veel kwijt. ‘Maar sinds dit speelt, is onze omzet met ruim 40 procent gedaald en er is een heel duidelijk oorzakelijk verband.’

Toekomst in Kenia

De toekomst van het tweetal ligt mogelijk in Kenia. Korich werkt sinds mei dit jaar als chef/consultant bij het Fairview Hotel in Nairobi.

‘Vorig jaar oktober heeft hij daar gekookt als gastchef’, aldus Guijt. ‘In februari hebben ze hem benaderd met de vraag of hij in dienst wilde komen. Hij heeft recent te horen gekregen dat hij er in ieder geval de komende drie jaar aan het werk kan blijven.’

Guijt: ‘Of ik ook vertrek naar Kenia? Die kans is natuurlijk groot. We hebben samen een dochter van 2,5 jaar. Maar eerst moet alles hier worden afgerond. De deur van het restaurant gaat per 2 september op slot, dat zal nog het nodige met zich meebrengen.’

Reageer op dit artikel