nieuws

Rotterdamse chef-kok wil wereldrecord koken

Restaurant

Robbert van Gammeren gaat proberen in het boek Guinness World Records te komen. De chef-kok van restaurant Fritschy in Rotterdam kookt vanaf 15 oktober 38 uur achtereen tegen de verspilling van voedsel. Zijn recordpoging is onderdeel van het World Food Festival.

Rotterdamse chef-kok wil wereldrecord koken

De voorbereidingen van de actie zijn in volle gang, want er wordt alleen gekookt met eten dat is overgebleven en eten dat vanwege de vorm niet wordt gebruikt. Robbert van Gammeren van restaurant Fritschy moet 38 uur op zijn benen staan en mag ieder uur 5 minuten pauzeren.

Guinness World Records

Als er 38 uur non-stop wordt gekookt, is dat een wereldrecord dat ook wordt opgenomen in het boek Guinness World Records.

De actie vindt vanaf 15 oktober plaats in de Pauluskerk en is onderdeel van het World Food Festival, dat donderdag in Rotterdam is begonnen. Een dag later is het Wereldvoedseldag.

Voedselverspilling

De initiatiefnemers willen laten zien dat het ook heel anders kan als het om eten gaat.

‘Alleen al in Nederland kost voedselverspilling ons miljarden euro’s per jaar, van boer tot bord’, zo stelt Kromkommer, een organisatie die ‘de tanden zet in voedselverspilling’.

De foto van Robbert van Gammeren komt van de website van Rauwkost.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel