nieuws

Senioren willen meer voorlichting over voeding

Restaurant

De helft van de Nederlandse senioren heeft behoefte aan extra informatie over het onderwerp voeding en ouder worden. 70 Procent van de Nederlandse senioren is van mening dat gezonde voeding het geneesmiddelengebruik van ouderen kan terugdringen en 60 procent denkt dat het verbeteren van voeding leidt tot een aanzienlijke vermindering van de zorgkosten.

Senioren willen meer voorlichting over voeding

Dat blijkt uit onderzoek van de Unie KBO heeft laten verrichten onder 750 Nederlandse 65-plussers. Uit het onderzoek blijkt dat minder dan de helft van alle senioren de schijf van vijf toepast bij het samenstellen van hun maaltijden.

Schijf van vijf

68 Procent zegt de schijf van vijf te kennen, maar de parate kennis laat te wensen over. Zo is slechts 29 procent ervan op de hoogte dat de categorie ‘drank en vloeibare voedingsproducten’ niet tot de schijf van vijf behoort.

De Unie KBO zegt met de onderzoeksuitkomsten zich te gaan richten op adequate voorlichting om senioren op gezond gewicht te krijgen.

Reageer op dit artikel