nieuws

Shared dining’ bij 5&33 Amsterdam

Restaurant

Aan de Martelaarsgracht in Amsterdam opent in oktober 5&33. Het concept is een ‘lifestyle venue’ met restaurant, ruime bar en multifunctionele, openbare gallery. De keuken van het nieuwe bedrijf is geïnspireerd door shared dining.

Shared dining’ bij 5&33 Amsterdam

‘De keuken van 5&33 in Amsterdam is de gehele dag open en geïnspireerd door het shared dining-concept’, zo wordt de nieuwe formule aangekondigd. De smaken en ingrediënten zijn gebaseerd op de diversiteit van de Mediterrane regio. In de bar spelen cocktails de hoofdrol.

Kunst

In de gallery zijn het hele jaar door exposities te zien. Ook is de gallery beschikbaar voor evenementen en bijeenkomsten. In het hart van de ruimte komt een visuele kunstinstallatie, die 12 meter breed en 6 meter hoog is.

Gesprek en interactie

‘Het moet een plek zijn waar bezoekers op alle mogelijke manier worden geïnspireerd’, zo legt pr host en artistic manager van 5&33 Esther Duller het idee uit. ‘De informele manier van shared dining bijvoorbeeld, stimuleert het gesprek en de interactie rond de tafel.’

Open keuken

Het interieur van 5&33 is van de hand van Eyal Shoan. De open keuken is volledig zichtbaar voor gasten en de aangrenzende bar is gebouwd als vrijstaand eiland met zitgelegenheid rondom. De opening staat gepland voor oktober.

Reageer op dit artikel