nieuws

Staatssecretaris: ‘Geen spreeuw meer bij Pronckheer

Restaurant

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken vindt dat restaurant De Pronckheer in Cothen geen spreeuwen meer mag serveren. Gebeurt dat wel, dan moet de provincie ingrijpen, zo schrijft AD.nl. De politica laat dit volgens het artikel weten in antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Staatssecretaris: ‘Geen spreeuw meer bij Pronckheer

Restaurant De Pronckheer in Cothen mag geen spreeuwen meer op het menu zetten, zo meldt het AD. Het is het antwoord van staatssecretaris Sharon Dijksma op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Kamervragen

Fractievoorzitter Marianne Thieme van die politieke partij stelde er dinsdag 6 augustus Kamervragen over. Volgens haar zou De Pronckheer een ontheffing moeten hebben voor het onder zich houden van een beschermde soort.

Restaurateur Arjan Smit liet eerder al weten pas te stoppen met het serveren van spreeuw tot er volledige duidelijkheid is over de kwestie. Het seizoen is nu voorbij, maar de eigenaar van De Pronckheer is met de provincie in overleg om voor volgend jaar alsnog een ontheffing te krijgen.

Muskusrat

Volgens het bericht op AD.nl overweegt Smit ook om de muskusrat op het menu te zetten. Hoogwaardig vlees, zonde om weg te gooien, zo wordt de restaurateur geciteerd.

Reageer op dit artikel