nieuws

’t Korensant Euro-Toques Restaurant van het Jaar

Restaurant

’t Korensant in Molenrij is uitgeroepen tot Euro-Toques Restaurant van het Jaar. De Groningse winnaar werd maandag 23 september bekendgemaakt tijdens de beurs Rotterdam Gastvrij. Ook Het Ambacht en Heerenveen en ’t Vaantje in Reeuwijk maakten kans op de titel.

’t Korensant Euro-Toques Restaurant van het Jaar

Restaurantorganisatie Euro-Toques kiest jaarlijks het Restaurant van het Jaar. In 2013 gaat die titel naar ’t Korensant in het Gronings Molenrij van eigenaar Wicher Werk. De eetgelegenheid volgt landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte op.

Drie finalisten

Begin september presenteerde Euro-Toques de drie genomineerde eetgelegenheden. Naast ’t Korensant waren dat Het Ambacht in Heerenveen en ’t Vaantje in Reeuwijk. De winnaar is gekozen door een ‘deskundige jury’.

De Bloemenbeek

Het Euro-Toques Restaurant van het Jaar wordt benoemd sinds 2002. In 2012 ging de titel naar landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, dat in dat jaar grossierde in het winnen van prijzen.

Dat laatste was voor Misset Horeca aanleiding op bezoek te gaan. Het resultaat daarvan is te bekijken in onderstaande video.

Reageer op dit artikel