Eigen restaurant Wim Klerks open

Eigen restaurant Wim Klerks open

Voormalig wedstrijdkok Wim Klerks is zijn eigen restaurant gestart. In Nieuwe Wetering is Klerks het bedrijf Tussen Kaag & Braassem gestart. Het gaat volgens Klerks om een gezellige, eigentijdse brasserie met terras, gelegen tussen de Kagerplassen en de Braassemermeer.

Wim Klerks opende afgelopen zondag zijn nieuwe zaak. Het horecabedrijf is gevestigd in een nieuw, eigentijds pand, wat na een jaar bouwen is voltooid. ‘Tussen Kaag & Braassem is een gezellige, eigentijdse brasserie met terras gelegen tussen de Kagerplassen en de Braassemermeer. De menukaart biedt voor ieder wat wils waarbij onder andere biologisch, duurzaam, streekproducten en het seizoen centraal staan’, aldus Klerks.

De kaart is onderverdeeld in classic gerechten en trendy gerechten. Klerks: ‘Met een iets spannender presentatie, bijzondere smaken en dito technieken. Ik heb een supercreatief vak en dat laat ik graag zien’.

Naast de brasserie zijn er meer mogelijkheden; het vieren van bruiloften en feesten maar ook catering, kookworkshops, bedrijfsarrangementen en in de zomermaanden het verhuren van sloepen.

Wim Klerks werkte jarenlang voor het inmiddels gesloten restaurant Les Jumeaux in Bennebroek. In die tijd maakte hij furore als wedstrijdkok. Zo won hij onder meer De Gouden Koksmuts en vertegenwoordige hij Nederland tijdens de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.