GaultMillau 2014: Duurzaam Restaurant van het Jaar in Dordrecht

GaultMillau 2014: Duurzaam Restaurant van het Jaar in Dordrecht

Herberg De Kop van 't Land is maandag 28 oktober uitgeroepen tot Duurzaam Restaurant van het Jaar GaultMillau 2014. 'Met zijn bordpresentaties levert chef Ewout Faase het overtuigende bewijs dat groente de hoofdrol kan spelen', aldus de culinaire gids over de reden voor het toekennen van de award.

GaultMillau over het Duurzaam Restaurant van het Jaar 2014: 'Girolle, cornichons, citroenkomkommer, paarse bloemkool, tuinbonen, lavendel, artisjok, aspergeslag en coeur de boeuf. Het zijn maar enkele ingrediënten die chef Ewout Faase van Herberg De Kop van 't Land in Dordrecht in een willekeurig weekmenu verwerkt.'

Groente in de hoofdrol

Faase kookt zonder vlees en vis', aldus de culinaire gids. 'Met zijn bordpresentaties levert hij het overtuigende bewijs dat groente de hoofdrol kan spelen. De smakencombinaties zijn vrijwel elke keer verrassend.'

Biologisch

GaultMillau: 'Elk ingrediënt is vers en bijna altijd van gecontroleerde biologische teelt. Op de wijnkaart staan vooral biologische wijnen.'

Herberg De Kop van 't Land in Dordrecht kreeg de award die hoort bij de titel, maandag 28 oktober uitgereikt tijdens de Dag van GaultMillau in Amsterdam RAI.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.