'Supergaaf. Ik ben er heel blij mee,' reageert Ruben van Dieten van Brasserie NL vanuit Madrid. Hij is in Spanje voor een vergadering van de JRE. 'Mijn timeline op twitter loopt helemaal vol met felicitaties. Geweldig. Het is op afstand genieten.'
Michelin
Hoewel Van Dieten Michelin over de vloer heeft gehad, koesterde hij geen verwachtingen. 'Michelin is ondoorgrondelijk. Je weet het nooit zeker. Maar nu het definitief is, vind ik het echt supergaaf. Het is in deze barre tijden een mooie erkenning. Een stukje onderscheidend vermogen dat ik zeker ga inzetten om gasten te laten zien dat ze bij mij goed zitten. Goed eten voor een goede prijs. Daar heb ik op ingezet vanaf de start van Brasserie NL in 2010. Het is aan mij om een kwalitatief goed menu neer te zetten voor maximaal 35 euro. Dat is mijn uitdading.'
Keuzes in inkoop
Van Dieten zegt telkens de keuze te maken: 'waar kun je en wil je mee werken? En natuurlijk werk ik af en toe ook met tarbot en met coquilles. Maar dan wel voor een goede inkoopprijs. Goed samenwerken met leveranciers is voor mijn zaak heel belangrijk.'
Ruben van Dieten werkte voor de start van Brasserie NL bij restaurant Le Cirque in Scheveningen. Wat hij destijds voor ogen had bij de start van zijn brasserie: 'Een toprestaurant zonder franje want franje kan alleen maar rafelen'.
Bekijk hier het totale overzicht van de Bib Gourmands 2014
Bekijk hier het overzicht met de nieuwe Bib Gourmands 2014
Bekijk hier het overzicht met vervallen Bib Gourmands 2014