Rode snapper is vaak geen rode snapper in VS

Rode snapper is vaak geen rode snapper in VS

Europa is in rep en roer over lasagne en andere producten waarin paardenvlees blijkt te zijn verwerkt. Consumenten in de Verenigde Staten hebben hun eigen voedselschandaal. Daarin draait het vooral om de zeevis red snapper (rode snapper).

Onderzoek in twaalf regio's van de Verenigde Staten bracht aan het licht dat de rode snapper die op vismarkten te koop wordt aangeboden of op de menukaart van een restaurant staat, vaak een totaal andere vis was en in veel gevallen niet eens behoort tot de snapperfamilie.

Het onderzoek, waarvan de resultaten donderdag onder meer werden gemeld in The New York Times, werd verricht door de milieuorganisatie Oceana in de periode 2010-2012. Een derde van de onderzochte monsters bleek niet de vis te zijn die de consument dacht te gaan nuttigen.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.