Winnaars Junior Slow Food Chef Zeeland naar Cyprus

Winnaars Junior Slow Food Chef Zeeland naar Cyprus

De winnaars van de Zeeuwse finale om de titel Junior Slow Food Chef of the Year 2013 op 31 januari in het Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie in Terneuzen, gaan naar Cyprus.

De Slow Food kookwedstrijd voor mbo- en vmbo-studenten is bij de mbo-koksopleiding gewonnen door Jurian Neuféglise en Nordin van Nunen.
Iris van Gremberghe en Joel Scherbeijn eindigden als tweede. Beide teams mogen samen met de nummers één en twee van de vmbo-wedstrijd naar Cyprus. Bij de vmbo-competitie schreven Jesper Verschiere en Ivo van Bemmel van Pontes de titel op hun naam. Ummet Cakir en Randy Gest van Nehalennia eindigden op de tweede plek.
Uitwisseling
In het voorjaar van 2014 reizen de winnende teams af naar Cyprus. Daar vindt een uitwisseling met een middelbare school plaats. Als voorproefje hiervoor komen gasten uit Cyprus in het voorjaar 2013 naar Nederland. De winnaars zullen dan het winnende Slow Food menu voor hen koken.
Naast de trip naar Cyprus kregen de prijswinnaars een professionele messenset.