At Sea wijzigt concept na doorstart

At Sea wijzigt concept na doorstart

At Sea in Scheveningen heeft het concept gewijzigd. Het restaurant maakte in april een doorstart, nadat eigenaar Paul van Waarden het faillissement had aangevraagd. 'Op de nieuwe menukaart staan vijftien gerechten, die zijn te bestellen als heel (€27,50) en half (€15) portie.

‘Het idee speelde al langer’, geeft Paul van Waarden antwoord op de vraag of het recente faillisement en de doorstart de aanleidingen zijn voor de conceptwijziging van restaurant At Sea in Scheveningen.

Van Waarden: ‘Wel is het zo dat we van de nood als het ware een deugd hebben gemaakt. Na de doorstart hebben we met het team om tafel gezeten en het concept verder uitgewerkt. Woensdag 24 april zijn we gestart.’

Wijnkaart

Het nieuwe concept bevat een menukaart met daarop vijftien gerechten. Van Waarden: ‘De gast kan kiezen voor een half portie voor €15 en een heel portie voor €27.50. Hij of zij bepaalt zelf het aantal gangen. De kaart zal zo’n zes keer per jaar veranderen.’

De wijnkaart wordt op een soortgelijke manier samengesteld. ‘We hebben wijnen voor €22,50, €32,50 en €42,50’, legt Van Waarden uit. ‘Duurdere wijnen presenteren we op een los vel, dat wordt geserveerd met de kaart.’

Ron Blaauw

Eind maart meldde tweesterrenchef Ron Blaauw in een exclusief videointerview met MissetHoreca.nl dat zijn restaurant Ron Blaauw in Amsterdam ging sluiten en hij in hetzelfde pand Ron Gastrobar opende.

De manier waarop At Sea nu werkt, is daarmee vergelijkbaar. Van Waarden: ‘De presentatie van de nieuwe formule van Ron (Blaauw, red.) was voor ons de bevestiging dat ons nieuwe idee de toekomst is.’

Failliet

De bv waarin At Sea was ondergebracht, werd begin april failliet verklaard. Het restaurant draaide door in faillissement in de hoop een geïnteresseerde partij te vinden. Donderdag 11 april liet mede-eigenaar René Michielsen aan MissetHoreca.nl weten dat dit was gelukt.

Dat laatste lukte niet met restaurant Paul van Waarden, waarvoor de naamgever en eigenaar eveneens faillissement aanvroeg. Van Waarden is in Scheveningen/Den Haag nog wel eigenaar van De Keuken van Waarden - Azië.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.