Menno Post: 'Extra zenuwen voor Michelin

Menno Post: 'Extra zenuwen voor Michelin

Menno Post, de nieuwe chef van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns heeft zijn draai gevonden in Overveen. In januari nam hij de keukenleiding over van Lucas Rive die na ruim twintig jaar Bokkedoorns vertrok. Over zijn vertrek bij Ron Blaauw: 'Het werd tijd om op eigen benen te staan.' Grote vraag voor Post is of hij in november de twee sterren op zijn eigen naam kan zetten.'Er zijn wel extra zenuwen.

'Het team staat, ik ben aan mijn derde menukaart bezig en heb mijn draai gevonden,' zegt Menno Post in een exclusief interview met MissetHoreca.nl. Over zijn vertrek bij Ron Blaauw zegt Post dat het tijd werd om op eigen benen te staan. 'Ik wilde mijn eigen naam aan de gerechten meegeven. Voor de plannen van Ron Blaauw met de Gastrobar was ik nog niet klaar. Ik wilde er nog meer uithalen. En dat kan hier bij De Bok.'

Michelin

De hoofdinspecteur van Michelin heeft gegeten van de kaart van Menno Post bij De Bokkedoorns. 'Natuurlijk laat Michelin niets los over haar oordeel. Maar ik droeg bij Ron Blaauw ook twee sterren. Grote vraag is of ik in november de twee sterren op eigen naam krijg. Dat is wel extra spannend ja.'

Hoewel Post de ziel van De Bokkedoorns overeind houdt, geeft hij wel zijn eigen invulling aan de kaart van het sterrenrestaurant. 'Ik heb een iets andere kookstijl dan Lucas Rive. Kenmerkend voor mijn gerechten? Iets meer zuren in een gerecht. Zwezerik bijvoorbeeld, met zoetzure groente erbij. Dat is echt een gerecht van mij.'

Bekijk hier het volledige interview met Menno Post:

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.