nieuws

Cees Helder maakt statement tegen actieweken

Restaurant

Voorzitter Cees Helder stond maandag 20 januari tijdens het jaardiner van Les Patrons Cuisiniers in Eindhoven nadrukkelijk stil bij de positie en rol van de vele actieweken. Hij sprak over ‘een fenomeen waaraan restaurateurs noodgedwongen meedoen en waaraan de organisatoren een dikke boterham verdienen’.

Cees Helder maakt statement tegen actieweken

Nederlands eerste driesterrenchef opende als voorzitter het jaardiner van restaurantorganisatie Les Patrons Cuisiniers. Deze vond maandag 20 januari plaats bij het met één Michelinster beloonde restaurant Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven.

Restaurantweken

‘Een aantal topbedrijven moest in 2013 door omstandigheden een andere koers gaan varen’, aldus Helder. ‘Maar voor de meeste restaurants is het een behoudend jaar geweest, waarbij de omzet vooral werd gegenereerd uit de vele restaurantweken.’

Noodgedwongen fenomeen

Helder sprak over ‘een fenomeen waaraan men noodgedwongen meedoet om het hoofd boven water te houden en waaraan de organisatoren een dikke boterham verdienen. Het wordt tijd dat de economie aantrekt, zodat we verlost zijn van deze kostbare en onnodige bemiddeling.’

Lucas Rive

Tijdens het jaardiner werd restaurant Lucas Rive in Hoorn geïnaugureerd als 25e bij Les Patrons Cuisiniers aangesloten eetgelegenheid.

Bekijk hier een fotoreportage van het jaardiner.

Reageer op dit artikel